Leuven, bierwandeling

Leuven, bierwandeling

Leuven, bierwandeling
Een unieke huisbrouwerij, ontelbare cafés, bijzondere biercafés, de grootste brouwerij van België, het grootste aanbod aan biersoorten in de wereld, talrijke bierevenementen … Het moet duidelijk zijn dat Leuven dé bierstad is van België. Met deze wandeling door Leuven brengen we je langs die plaatsen die je moet gezien en bezocht hebben in het teken van het bier. Het aanbod is zo divers dat elkeen er zijn gading in vindt. We voegen er ook een culturele noot aan toe, maar bier is nergens veraf.

Speciale aanbiedingen in Leuven
Je logeert in het Hotel Martin's Klooster **** in hartje Leuven. Kies uit één van de zes speciale arrangementen en verwen je met een buitengewoon weekendje in Leuven.
Meer informatie op Martin's Hotels.

GPS-track Leuven: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 3,3 km
  • Vertrekplaats: Martelarenplein
  • Karakter: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gids downloaden

Copyright foto bovenaan: Toerisme Leuven

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (53)

 
Tour , 6/03/2017

We zijn reeds gestopt na 1.5 km. Reden, regenen en nog eens regenen. We doen dit nog eens over.

Tour , 23/01/2017

Leuven is compact en veel hetzelfde. Als je de route loopt vallen daardoor veel dingen niet op. Gemeentehuis, Kathedraal en kruidtuin wel aanraders. Een echte bierstad? Wel goed beschreven.

Tour , 25/08/2016

Leuke wandeling en de mooiste plekjes van Leuven gezien. Zoals gewoonlijk alles prima uitgelegd. Zou misschien uitgebreid kunnen worden met de kruidtuin, welke een echte aanrader is om door te lopen.

Tour , 17/08/2016

Mooie wandeling, je komt op plekken waar je anders niet zou komen. Zoals de andere routes goed uitgelegd. Vond ze alleen een beetje kort.

Tour , 15/08/2016

We hebben de stadswandeling gelopen in Leuven en daarbij de gebouwen bezocht die toegankelijk waren. Indruk op ons maakte de Sint Antoniuskapel, waar in de crypte Pater Damiaan is bijgezet. Vanwege het minder goede weer hebben we de wandeling Bierstad Leuven niet gedaan. Compliment voor de routebeschrijvingen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen