Kerstmarkt Luik

Kerstmarkt Luik
De winkelstraten en de kerstmarkt van Luik liggen vlak naast elkaar. Rondom liggen dan nog talrijke bezienswaardigheden van Luik met belangrijke musea. Kom je bovendien nog eens op een zondagvoormiddag dan krijg je er nog eens een grote multiculturele markt langs de Maas er bovenop. Je merkt het al dat een zeer veelzijdig weekendje kan worden naar de kerstmarkt van Luik. Deze kan zeer goed de concurrentie aan van de andere dichtbije kerststeden zoals Aken en Maastricht.

Data kerstmarkt Luik 2016: 25/11 t/m 30/12 /2016

Ontdek de beste deals in Luik
Kies uit een aanbod van meer dan 50 accommodaties: hotels, appartementen en B&B's.
Meer informatie op Booking

Gids downloaden

GPS-track Luik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).    

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (59)

 
Tour , 5/01/2016

27/12/15 Luik heeft vele verrassende mooie plaatjes. We hebben er zelfs kiwi's zien hangen in een steegje? En nee, we hadden niet teveel gedronken. De kerstmarkt interesseerde ons minder. De wandeling des te meer. Echt een aanrader "Luik" Ook een mooie tentoonstelling meegenomen in een kerk te Luik. Super

Tour , 4/01/2016

Interessante en toffe wandeling die wij in 2 dagen hebben gedaan. Lekkere Luikse bouletten gegeten en bovendien zijn er in Luik veel lekkere Italiaanse restaurants.

Tour , 4/01/2016

Zoals steeds met jullie stadsroutes een perfecte basis om een stad te leren kennen. Wij hebben het noordelijk stuk gedaan, omdat we zijn blijven overnachten en met de trein vanuit Liège Guillemins eerst naar Liège Palais zijn gereisd om onze bagage in het hotel te kunnen zetten. Héél duidelijke aanwijzingen om de route te kunnen volgen!

Tour , 30/12/2015

Het doel van de dag was enkel de Kerstmarkt,als dag uitstap.Het geheel dien je echt op 2 dagen te doen of in 2 keer. Zo hebben we dan op basis van de toegezonden kaartjes onze eigen versie gebrouwd in functie van de trein uren.Zo kwamen we tot de vaststelling dat we 1uur nodig hadden voor het traject station-place Saint-Lambert.....Wel langs de Maas en door de stad De Kerstmarkt zelf heeft ons aangenaam verrast en is niet zoals Brussel of Gent bv.Kleinere chalets met ook nog tamelijk veel traditionele kerstartikelen+ eten&drinken natuurlijk én stukken goedkoper dan voornoemde kerstmarkten.Een Waalse Peket 2euro bv of de moderne Luikse boudin blanc in verschillende variaties bij een "meester charcutier" aan 4euro stuk.Het gedeelte achter het rad is echt geslaagd en ook de drukte rond de ijspiste die we dan op de terugweg tegenkwamen.Opvallend: voldoende openbare toiletten op de kerstmarkt!!!!!+goed aangeduid. Daar geef je graag 50cent voor. Het museum- en kerkenluik is voor een andere keer

Tour , 28/12/2015

We deden de korte wandeling( half december) omwille van het slechte weer en zo konden we meer tijd doorbrengen op de kerstmarkt. Het is immers de tijd van het jaar om cadeautjes te zoeken Deze kant van Luik is erg aangenaam.Proper, voldoende parkeergelegenheid, groene delen. De winkels zijn deze welke je in elke grote stad vindt. De kerstmarkt zelf was heel aangenaam met veel afwisseling in het aanbod. In het voorjaar of van de zomer gaan we nog eens terug om de grote wandeling te maken.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (0)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen