Wandelen in Gent langs 10 musea

Gent: wandelroute langs 10 musea

Gent: wandelroute langs 10 musea

Gent: wandelroute langs 10 musea
Gent telt heel wat waardevolle musea die we door een wandelroute met elkaar verbinden. Je zal merken dat het aanbod zeer verscheiden is: van volkskunde tot design, van klassiek tot modern, van stads- tot kindermuseum. Elke bezoeker zal zijn gading vinden tussen de rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen. Bovendien is er met de laatste uitbreiding, het stadsmuseum STAM, nu zelfs een heus 'museumkwartier' in Gent: vier topmusea in een straal van 500 meter. Alle musea verbinden we met elkaar door een mooie wandeling langs de Leie. Zo stap je langs de mooiste plekjes en belangrijkste hoogtepunten van Gent.

Gent 4 dagen in historisch hotel: 99€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Koop de complete reisgids Gent
Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 7,2 km
  • Vertrekplaats: Maria Hendrikaplein (Sint-Pietersstation)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (53)

 
Tour , 22/03/2017

Een echte goede "basiswandeling" om Gent te verkennen. Je ziet eerst minder bekende bezienswaardigheden om uiteindelijk in het toeristische centrum terecht te komen! Een aanrader.

Tour , 12/01/2017

Een leuke heel gevarieerde wandeling. Wij bezochten o.a. de Sint Pietersabdij. Een aanrader.

Tour , 12/08/2016

2 interessante wandelingen gedaan in Gent, daardoor een goede indruk van de stad gekregen, ook dankzij de achtergrond informatie. Het was prachtig weer, daardoor we wilden graag buiten blijven, we zijn niet binnen in de musea geweest, dus we moeten nog een keer terug naar Gent, vooral het Textielmuseum lijkt ons erg leuk.

Tour , 28/06/2016

Genoten van de 3 mooie wandelroutes door Gent, ondanks het mindere weer toch een flinke meevaller. Zie hieronder de link naar mijn fotoreportage van deze tochten: https://picasaweb.google.com/111338840415624818364/6297991817300015441

Tour , 14/02/2016

Mooie wandeling , erg veel achtergrondinformatie . We hebben ook de historische wandeling gedaan . Gent is de moeite en met alle info bij beide wandelingen doe je een perfecte eerste indruk op . We komen zeker de terug om de musea uitgebreider te bezoeken .

 

Download en print

Foto's (8)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen