Wandeling Gent: Rabot en Oud-Begijnhof wandelroute

Gent: Rabot en Oud-Begijnhof

Gent: Rabot en Oud-Begijnhof

Gent: Rabot en Oud-Begijnhof
Gent heeft wel meer mooie plekjes dan alleen maar in de Kuip. Deze wandeling leid je langs een stukje Gent dat al evenzeer een eeuwenoude geschiedenis heeft. Het Oud-Begijnhof met zijn unieke sfeer dateert van de 13de eeuw, Keizer Karel moet de muren van de Donkere Poort nog gezien hebben en het stoere Rabot is een paar eeuwen jonger. De andere aspecten van de wandeling zijn niet minder boeiend: een ontmoeting met een stroppendrager, een ongewone fabrieksschouw, gebedshuizen van maar liefst veel verschillende religies, … En dat allemaal op een traject van net iets meer dan twee kilometer.

Gent 4 dagen in historisch hotel***: 99€ pp
Verblijf in Hotel Monasterium PoortAckere *** in hartje centrum in een verbouwd en gerestaureerd klooster, inclusief ontbijtbuffet.
Meer informatie op Euroreizen.be

Er zijn nog meer wandelroutes in Gent

GPS-track Gent: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Koop de complete reisgids Gent
Ontdek Gent via 5 uitgewerkte wandelroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

Informatie

  • Afstand: 2,2 km
  • Vertrekplaats: Rabot
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Openbaar Vervoer: vlakbij halte van tram 4 op Begijnhoflaan
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (101)

 
Tour , 17/07/2017

Rustige route. We konden de bewoording van de wegbeschrijving niet altijd duidelijk volgen, vooral met het vele heen-en weergeloop aan de Sint-Elisabethkerk. Jammer dat we niet binnen mochten in de orthodoxe en protestantse kerk. Maar Gent is en blijft een prachtige historische stad waar het vakantiegevoel altijd om het hoekje komt kijken.

Tour , 6/04/2017

Een rustige, korte wandeling door een onbekend stukje Gent, zelfs voor iemand uit de buurt. Een aanrader in combinatie met de vele restaurantjes iets verderop! :-)

Tour , 7/10/2016

Aangezien we het stadscentrum van Gent kennen, met de klassiekers kozen we nu eens voor een minder gekende kant van de stad, met name het Rabot en het Oud Begijnhof ... Het was een leuke kennismaking met deze wijk, en vooral het Oud Begijnhof maakte indruk !! Alles was heel mooi en duidelijk uitgelegd.

Tour , 25/08/2016

Op stap in Gent met de familie uit Limburg. Na het historisch centrum was er nog wat tijd over. De Stroppendrager, het Prinsenhof en zeker het Oud Begijnhof in een oase van rust een ommetje waard.

Tour , 15/08/2016

Erg leuke wandeling door een wat minder bekend stukje Gent. Ook de informatie erbij was interessant, hier en daar even een onduidelijkheid in de beschrijving van de route, maar met het kaartje en een stadspalttegrind van de toeristen info erbij zijn we eruit gekomen.

 

Download en print

Foto's (4)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen