Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender

Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender

Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender
De samenvloeiing van Schelde en Dender leek de verre voorouders allicht een geschikte locatie om een nederzetting te stichten. Vandaag heeft de Dender (en de Oude Dender) nog steeds een centrale plaats in het hart van de stad. Onderweg ontmoeten we de rivier zowel in een natuurlijke als in een meer stedelijke omgeving. Dendermonde eert zijn helden, zoveel is duidelijk onderweg: we ontmoeten onder meer het Ros Beiaard en de Grote Zwartrok.

GPS-track Dendermonde: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden  
  

Informatie

  • Afstand: 4,2 km
  • Vertrekplaats: Statieplein, Dendermonde
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: bijna overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, tenzij na zware regenval
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (121)

 
Tour , 11/12/2017

Ik heb afgelopen vrijdag de stadswandeling gedaan: duidelijke info qua route en qua 'geschiedenis'. Ik was zeer tevreden over deze stadswandeling!

Tour , 9/12/2017

Zeer mooie en interessante wandeling. Niet te lang en niet te kort. Juist gepast voor deze prachtige stad. Geen enkele bezienswaardigheid wordt overgeslagen. Fijn zo!

Tour , 18/10/2017

Wij wonen niet zo ver van Dendermonde, maar door zo een brochure, zie je de stad eens anders. Wij combineerden 2 wandelingen, Sint-Gilles Dendermonde en Dendermonde centrum. Een aanrader, veel groen en water in en rond de stad.

Tour , 2/10/2017

PRIMA BESCHRIJVING. Interessant is zeker een parking aangeven (én was gratis en op een boogscheut van een instappunt wandeling : zelfs al is het even stappen : voor een daguitstapje altijd meegenomen !) Dendermonde is zeker het bezoeken waard !

Tour , 20/08/2017

Aangenaam verrast van de charme van deze stad. Het was een maandag, heel mooi weer en een gezellige voormiddag kunnen kuieren op de uitgebreide markt. Daarna gaan eten in de Abzajoer of zoiets en het was een uitstekende menu. Daarna nog de mooie gebouwen en het vele groen en water gaan bekijken. Kom zeker nog eens terug... een aanrader!!!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen