Wandeling Dendermonde, wandelen langs de Dender met wandelroute Dendermonde

Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender

Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender

Dendermonde, stadswandeling nabij de Dender
De samenvloeiing van Schelde en Dender leek de verre voorouders allicht een geschikte locatie om een nederzetting te stichten. Vandaag heeft de Dender (en de Oude Dender) nog steeds een centrale plaats in het hart van de stad. Onderweg ontmoeten we de rivier zowel in een natuurlijke als in een meer stedelijke omgeving. Dendermonde eert zijn helden, zoveel is duidelijk onderweg: we ontmoeten onder meer het Ros Beiaard en de Grote Zwartrok.

GPS-track Dendermonde: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden  
  

Informatie

  • Afstand: 4,2 km
  • Vertrekplaats: Statieplein, Dendermonde
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: bijna overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja, tenzij na zware regenval
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (125)

 
Tour , 14/03/2018

Mooie wandeling. Echt een ontdekking. Je ontloopt geen enkele bezienswaardigheid met deze wandeling. Een aanrader!

Tour , 8/03/2018

Mooie wandeling,zeer goed beschreven. De moeite om te doen. Miste juist adresjes van leuke cafeetjes. Musea waren dan wel gratis, maar zijn in de maand maart allemaal dicht, wat wel jammer is. Vooral het begijnhof je hadden we graag gezien Zeer vriendelijk onthaalt op toeristische dienst. Voor een zaterdag met mooi weer weinig volk in het centrum. Fijn stadje

Tour , 4/03/2018

Het stadsplan is een zeer handige tool. Het station is helemaal niet ver van het Centrum. Mooi en interessant is het Zwijvekemuseum. Spijtig maar een we wilden het Oude vleeshuis, O.L.Vr. kerk en begijnhofmuseum bezoeken maar het was gesloten. Het stadhuis is ook een bezoek waard.

Tour , 25/02/2018

Gevarieerde wandeling met naast de historische gebouwen vermeld in de pdf-file ook veel art decor en art nouveau gevels, als je daar tenminste oog voor hebt. Erg jammer van het nog steeds verloederde begijnhof! Stationsbuurt oogt ook armetierig, maar dit is in meerdere steden ook het geval. Middelmatige wandeling in de serie die reisroutes.be aanbiedt. Hadden er meer van verwacht...

Tour , 11/12/2017

Ik heb afgelopen vrijdag de stadswandeling gedaan: duidelijke info qua route en qua 'geschiedenis'. Ik was zeer tevreden over deze stadswandeling!

 

Download en print

Foto's (30)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen