Wandelen in Chartres met wandelroute van wandeling Chartres

Chartres wandelroute

Chartres wandelroute

Chartres wandelroute
Met onze wandelroute Chartres nemen we je mee voor een korte stadswandeling maar niettemin zal je alle bezienswaardigheden van Chartres tegenkomen. Vooreerst gaan we de kathedraal binnen en is er de mogelijkheid om de crypte te bezoeken. We komen langs minder bekende kerken, stappen langs de oever van de l’Eure om de ‘lavoirs’ van naderbij te bekijken. En wie naar musea wil, kunnen we verblijden met een aanbevelenswaardig bezoek aan het Centre International du Vitrail waarin je in de wereld wordt ingewijd van de gebrandschilderde glasramen. Of hou je het liever bij kunst? Dan moet je beslist het Musée des Beaux-Arts van Chartres binnenstappen.

Combineer deze stadswandeling met een autoroute doorheen de Perche:
4-daagse autoroute in het groene Normandië

4 dagen, hotel 4* half pension: 159€ pp
Domaine de Villeray**** ligt zeer centraal in het natuurgebied van de Perche. Ideaal om uitstappen te combineren met genieten van de wellness in het hotel. Inbegrepen in deze prijs: 3x ontbijt, 3x een 3-gangendiner, halve dag toegang tot de wellness met sauna, hamman, bubbelbad en binnenzwembad. Alleen geldig in paasvakantie.
Meer info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-track Chartres: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,1 km 
  • Vertrekplaats: Place Châtelet (parking)
  • Aard: stadswandeling
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier (8 blz)


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (14)

 
123
Tour , 16/10/2017

Mooie route die vooral 's avonds na negen uur erg bijzonder wordt met het klank en lichtspel op de historische gebouwen.

Tour , 1/09/2017

De wandeling door Chartres was geen aanrader. Hebben stuk overgeslagen omdat we het niet interessant vonden

Tour , 8/08/2017

Gelopen op 29-07-2017 en mooie route, vooral inderdaad 's nachts met verlichte kathedraal en bruggen over water. Mooie routebeschrijving.

Tour , 28/07/2017

Interessante tips kathedraal binnen en by night moet je gezien hebben gezellig stadje met hoogten en laagten, kunst op de huizen en water (lavoirs) ook veel grappige zusters

Tour , 26/07/2017

Mooie en interessante wandeling in een prachtige oude stad. De kathedraal is schitterend en mis de lichtshow 's avonds niet !

 

Download en print

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen