Wandelen in Châlons-en-Champagne langs bezienswaardigheden

Châlons-en-Champagne wandelroute

Châlons-en-Champagne wandelroute

Châlons-en-Champagne wandelroute
Onze wandelroute verkent de drie aspecten van Châlons-en-Champagne: groene zones waar water nooit veraf is, grootse burgerlijke en kerkelijke gebouwen en tenslotte het winkelgedeelte. Zo proef je van alles wat en kan jezelf beslissen wat je dieper wil leren kennen. Hoogtepunten zijn o.m. het stadspark ‘Le Petit Jard’, de kathedraal St. Etienne en de pleinen Foch en République. Zoals elke stad heeft ook Châlons-en-Champagne zijn musea zoals het Museum voor Schone Kunsten (Musée des Beaux-Arts). De stad weet je te verrassen en je zal Châlons-en-Champagne verlaten met een goed gevoel. 

3 of 4 dagen genieten: 275€ pp 
Verblijf in Hostellerie du Mont Aimé**** » gelegen in het hart van de Champagne-Marne » zeer populair bij Belgen en Nederlanders » ontbijtbuffet en 1x 4-gangendiner inbegrepen » 1x gastronomisch 5 gangendiner » 1x bezoek aan een champagnekelder met degustatie (2 u) » gratis WiFi op de kamer » afgesloten gratis parking » klantenscore 8,7/10
Info en reservaties op Euroreizen.be.

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Champagne
Ontdek de Champagnestreek via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Drie autoroutes: Marne, bijzondere plekken en Aube maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 10

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

GPS-track Châlons-en-Champagne: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Al onze routes in de Champagne:
3 autoroutes + 3 stadswandelingen.

 

Informatie

  • Afstand: 3,4 km
  • Vertrekplaats: Cours d'Ormesson
  • Aard: stadswandeling
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja 
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (34)

 
Tour , 9/01/2018

Leuke wandeling door dit stadje. Via deze wandeling kom je ook op plaatsen waar je anders nooit zou naartoe zou gaan.

Tour , 4/10/2017

Ondanks de regen op zaterdag 30 sept. hebben we genoten van onze wandeling in deze zeer mooie en rustige stad. Ook het bezoek aan de Baseliek van l'Epine was indrukwekkend, waar we de repetitie van een mooi concert konden bijwonen. De moeite waard, voor herhaling vatbaar. Komen zeker nog eens terug als de zon schijnt.

Tour , 4/05/2017

Wij deden deze wandeling ter voorbereiding w.e vrienden en vonden de stad zeker de moeite waard. De wandeling brengt je langs alle hoogtepunten en ook de boottocht is een aanrader. Het was op een zaterdag, marktdag. Weinig volk wel en veel winkels te koop. Kortom een rustige stad, even weg van de drukte...

Tour , 7/11/2016

De stad heeft een mooie rustige plattelandse uitstraling met een paar monumentale hoogtepunten (letterlijk en figuurlijk), waaronder de kathedraal en andere kerken. De wandeling voert je langs deze en andere hoogtepunten. Een heerlijke rustige wandeling die voor iedereen aan te raden is.

Tour , 23/08/2016

Wandeling zelf is de moeite waard, maar het was zondag en de stad zelf lag er "doods" bij.Weinig volk en weinig beleving. Hebben ook gezocht naar " la ferme des oisaux exotiques" , maar niet gevonden. Hebben het zelfs aan enkele inwoners gevraagd, maar ook zij kenden het niet.

 

Download en print

Foto's (8)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen