Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen
De Heizel behoort ook bij Brussel en telt heel wat bezienswaardigheden. Toch ligt het zo'n 7 km van hartje Brussel. Daarom dat we hier een aparte wandelroute gemaakt hebben. Ze start aan het bekendste monument van België, het Atomium en brengt je verder rond het Park van Laken, het Chinees Paviljoen, het Koninklijk Paleis van Laken en het Planetarium. Een mooie wandeling van 5 km door het 'andere' Brussel. 

Opening Serres van Laken
Van 15 april tot 6 mei 2016
» Parcours van meer dan 1 km. in een onvergetelijke bloemenpracht
» Bezoek atelier Koningin Elisabeth
» Toegang: € 2,50 p.p. (gratis -18 j.)
Meer informatie

3 dagen in hartje Brussel hotel 4*: 129€ pp
Verblijf in Hotel Leopold Brussels 4* gelegen in de Europese wijk. Inclusief 1x 3-gangenmenu, 1x bierdegustatie met hapjes en 2x ontbijtbuffet. Aankomst op vrijdag of zaterdag. 
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Brussel: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Al onze wandelroutes in Brussel
Onze vier stadswandelingen in Brussel brengen je naar elke hoek die een bezoek waard is. Een eerste kennismaking? Kies dan voor de wandeling van Manneke Pis tot Jeanneke Pis. Een andere wandeling brengt je naar het Atomium en de Serres van Laken. Dan is er nog een wandeling die je van noord naar zuid brengt. En de laatste nieuwe wandelroute doorkruist de Europese wijk en laat je al de facetten zien van dit enorm gevarieerde stadsdeel.
Bekijk nu al onze wandelingen in Brussel.

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Atomium, Eeuwfeestlaan, Brussel
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gratis musea bezoeken in Brussel
De eerste zondag van elke maand zijn er 14 musea in Brussel die hun deuren gratis openstellen. Daar zijn bekende musea bij zoals het René Magritte Museum, het Belvue Museum en het Museum van de Stad Brussel maar ook minder bekende en verrassende. Daarbij hoort zeker het Slipmuseum met een collectie slipjes van beroemdheden, La Fonderie waar bronzen beelden werden gegoten of het unieke boekbindmuseum.
Ontdek nu alle deelnemende musea.

  

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (119)

 
Tour , 12/11/2016

hele mooie wandeling langs het park van laken en het atomium die echt de mooie kant van Brussel laat zien ipv de gure oude gebouwen in centrum Brussel, in combinatie met de Harry Potter expo was het een zeer aangename dag.

Tour , 29/10/2016

Deze tocht verricht per fiets. Dit was een mooie ervaring. De beschrijving was zeer informatief.

Tour , 13/05/2016

Mooie groene wandeling. Jammer dat de serres niet bereikbaar waren van de drukte. We hebben dan maar de kerk en het prachtig oude kerkhof van Laken erbij genomen (crypte ook gesloten).Zeer de moeite; met prachtige reuze grafmonumenten van bekende personen. Ook meer dan de moeite.

Tour , 27/04/2016

Zeer mooie wandeling en gecombineerd met een bezoek aan de serres. Zou de wandeling ook meer door de parken laten gaan. Op naar de volgende wandeling bedankt.

Tour , 8/09/2015

Mooie wandeling in rustig en verrassend groen kader. De kinderen hebben een andere kant van Brussel ontdekt. Nadien een lekkere wafel in Bruparck ! Ben met de metro gegaan maar zou een volgende keer toch met de wagen komen (sneller en goedkoper).

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (12)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen