Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen
De Heizel behoort ook bij Brussel en telt heel wat bezienswaardigheden. Toch ligt het zo'n 7 km van hartje Brussel. Daarom dat we hier een aparte wandelroute gemaakt hebben. Ze start aan het bekendste monument van België, het Atomium en brengt je verder rond het Park van Laken, het Chinees Paviljoen, het Koninklijk Paleis van Laken en het Planetarium. Een mooie wandeling van 5 km door het 'andere' Brussel. 

Koninklijke serres zijn geopend vanaf 17 april t/m 8 mei 2015. Meer informatie in onze pdf-gids of op Euroreizen.be.

4 dagen in hartje Brussel hotel***: 120€ pp
Verblijf in Novotel in superior kamer met airco, 2 kinderen t/m 15 j. gratis (kamer ouders), gratis toegang moderne wellness en inclusief ontbijtbuffet.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Brussel: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Al onze wandelroutes in Brussel
Onze vier stadswandelingen in Brussel brengen je naar elke hoek die een bezoek waard is. Een eerste kennismaking? Kies dan voor de wandeling van Manneke Pis tot Jeanneke Pis. Een andere wandeling brengt je naar het Atomium en de Serres van Laken. Dan is er nog een wandeling die je van noord naar zuid brengt. En de laatste nieuwe wandelroute doorkruist de Europese wijk en laat je al de facetten zien van dit enorm gevarieerde stadsdeel.
Bekijk nu al onze wandelingen in Brussel.

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Atomium, Eeuwfeestlaan, Brussel
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gratis musea bezoeken in Brussel
De eerste zondag van elke maand zijn er 14 musea in Brussel die hun deuren gratis openstellen. Daar zijn bekende musea bij zoals het René Magritte Museum, het Belvue Museum en het Museum van de Stad Brussel maar ook minder bekende en verrassende. Daarbij hoort zeker het Slipmuseum met een collectie slipjes van beroemdheden, La Fonderie waar bronzen beelden werden gegoten of het unieke boekbindmuseum.
Ontdek nu alle deelnemende musea.

  

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (98)

 
Ghilain , 13/11/2014
Met onze Pasar afdeling hebben we met volle teugen genoten van deze heerlijke wandeling. Van de drukte rond het Atomium naar het zalig rustige in de mooie parken van Laken. De tuinen van de Bloemist zijn met stip een aanrader en verassend. Wij hebben onze wandeling uitgebreid naar het Ossegempark. Een aanrader voor iedereen en heerlijke kennismaking met deze groene long rond brussel.
Leon , 31/10/2014
Heerlijk gefietst in Brussel. De wandelroutes zijn prima te doen per fiets!
Hilde , 13/10/2014
Mooie wandeling! Zeker de moeite om deze plekjes eens te bezoeken. We zijn van aan het Koninklijk Paleis verder gegaan tot aan de Notre Dame, ook een aanrader die erbij mag horen.
Mia Van Looy , 8/09/2014
Wij hebben met onze single vereniging een wandeling door de straten van Brussel gedaan. De informatie die we via reisroutes ontvangen hadden waren heel duidelijk zodat we niet verdwaald konden stappen. We zijn gelijkertijd een bezoek gaan brengen aan het Koninklijk Paleis en het Vlaams Parlement. Bedankt
V. Pappaert , 2/09/2014
Degelijk uitgestippelde en informatieve route die je enigszins kan differentiëren met een zijpad door het Ossegem Park of de andere paden door het park van Laken. De uitgestrekte grasperken maken van het park een ideale picnic plaats, die, eenmaal je verwijderd bent van de drukke Parklaan, koninklijke rust en statigheid uitstralen.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (11)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen