Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen
De Heizel behoort ook bij Brussel en telt heel wat bezienswaardigheden. Toch ligt het zo'n 7 km van hartje Brussel. Daarom dat we hier een aparte wandelroute gemaakt hebben. Ze start aan het bekendste monument van België, het Atomium en brengt je verder rond het Park van Laken, het Chinees Paviljoen, het Koninklijk Paleis van Laken en het Planetarium. Een mooie wandeling van 5 km door het 'andere' Brussel. 

De Koninklijke Serres zijn vanaf 18 april t/m 9 mei 2014 weer geopend voor het publiek. Een parcours van meer dan één kilometer brengt je door een onvergetelijke bloemenpracht. Bovendien wandel je in het park van het kasteel dat anders niet toegankelijk is. Alle info over openingsuren en -dagen in ons gratis downloaddossier.

GPS-track Brussel: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Atomium, Eeuwfeestlaan, Brussel
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier

Titanic, echte voorwerpen | echte verhalen
Periode: 31/05 t/m 30/09/2014
Plaats: Brussels Expo, Paleis 2
Een indrukwekkende tentoonstelling over de Titanic en zijn overlevenden. Echte verhalen van deze gelukkigen komen volop aan bod. Van de 27 Belgen aan boord hebben het 7 overleefd, hun verhaal wordt in beeld gebracht. Deze expositie toont ook originele voorwerpen die werden teruggevonden en heeft reconstructies opgezet van kajuiten, eenvoudige tot een suite. Je maakt eveneens kennis met heel wat opvarenden uit andere landen. Je krijgt hun verhaal en hun bezittingen te zien. Maar het start allemaal met de bouw van de Titanic, de ramp, de reddingsoperatie en uiteindelijk de ontdekking van het wrak. Alle info op www.expo-titanic.be

Gratis musea bezoeken in Brussel
De eerste zondag van elke maand zijn er 14 musea in Brussel die hun deuren gratis openstellen. Daar zijn bekende musea bij zoals het René Magritte Museum, het Belvue Museum en het Museum van de Stad Brussel maar ook minder bekende en verrassende. Daarbij hoort zeker het Slipmuseum met een collectie slipjes van beroemdheden, La Fonderie waar bronzen beelden werden gegoten of het unieke boekbindmuseum.
Ontdek nu alle deelnemende musea.

Al onze wandelroutes in Brussel
Onze drie stadswandelingen in Brussel brengen je naar elke hoek die een bezoek waard is. Een eerste kennismaking? Kies dan voor de wandeling van Manneke Pis tot Jeanneke Pis. Een andere wandeling brengt je naar het Atomium en de Serres van Laken. Dan is er nog een wandeling die je van noord naar zuid brengt.
Bekijk nu al onze wandelingen in Brussel.

  

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (58)

 
f.a. , 16/04/2014
Duidelijke route en plattegrond.Jammer dat de tuinen en het Chinees Paviljoen al om 5 uur dicht gaan.Het Atomium is echt de moeite waard.
Jolanda sinnige , 21/02/2014
20 -2 2014 Leuke route , onderweg veel bezienswaardigheden, en duidelijke omschrijvingen en wetenswaardigheden over alle gebouwen . Duidelijke omschrijvingen en goede plattegrond, we zijn 0 keer verdwaald!! Zeer de moeite waard.
MW van Vliet , 7/11/2013
Wij hebben voor deze wandeling geen tijd meer gehad. Wel de wandeling van Manneke Pis tot Jeanneke Pis. Absoluut de moeite waard!
Polle , 10/09/2013
Inderdaad, Chinees paviljoen is voor liefhebbers. Wel mooi park en dito gebouwen. Kom je met de trein is het 4 km.langer langs een drukke onaangename Hoofdweg.
g.haagen , 18/08/2013
Het atomium vond ik een bezoekje waard de rondwandeling iets minder t was regenachtig ook nog het park was mooi voor de rest was er niet veel te zien het chin pavilioen en de japanse toren is niet mijn stijl het is verouderd en kon bij niet meer interesse opwekken de serres wil ik nog wel gaan bezoeken als die open zijn maar daar was tijdens de wandeling weinig van te zien.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (10)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen Stuur naar een kennis