Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen

Brussel: van Atomium tot Chinees Paviljoen
De Heizel behoort ook bij Brussel en telt heel wat bezienswaardigheden. Toch ligt het zo'n 7 km van hartje Brussel. Daarom dat we hier een aparte wandelroute gemaakt hebben. Ze start aan het bekendste monument van België, het Atomium en brengt je verder rond het Park van Laken, het Chinees Paviljoen, het Koninklijk Paleis van Laken en het Planetarium. Een mooie wandeling van 5 km door het 'andere' Brussel. 

Deze wandelroute in de reisgids Brussel
Ontdek Brussel via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 5


Promotie Brussel 3 dagen va. € 145 pp
Hotel Leopold Brussels **** met ontbijtbuffet en 1x diner. Ook inbegrepen: 1x bierdegustatie met hapjes. Aankomst op vrijdag of zaterdag.
Meer informatie op Euroreizen.be

GPS-track Brussel: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).  

 
 

Informatie

  • Afstand: 4,9 km
  • Vertrekplaats: Atomium, Eeuwfeestlaan, Brussel
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier

Gratis musea bezoeken in Brussel
De eerste zondag van elke maand zijn er 14 musea in Brussel die hun deuren gratis openstellen. Daar zijn bekende musea bij zoals het René Magritte Museum, het Belvue Museum en het Museum van de Stad Brussel maar ook minder bekende en verrassende. Daarbij hoort zeker het Slipmuseum met een collectie slipjes van beroemdheden, La Fonderie waar bronzen beelden werden gegoten of het unieke boekbindmuseum.
Ontdek nu alle deelnemende musea.

  

Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (120)

 
Tour , 15/03/2017

Mooie wandeling die je langs mooie bezienswaardigheden brengt. Misschien kan ze uitgebreid worden met een passage door de parken.

Tour , 12/11/2016

hele mooie wandeling langs het park van laken en het atomium die echt de mooie kant van Brussel laat zien ipv de gure oude gebouwen in centrum Brussel, in combinatie met de Harry Potter expo was het een zeer aangename dag.

Tour , 29/10/2016

Deze tocht verricht per fiets. Dit was een mooie ervaring. De beschrijving was zeer informatief.

Tour , 13/05/2016

Mooie groene wandeling. Jammer dat de serres niet bereikbaar waren van de drukte. We hebben dan maar de kerk en het prachtig oude kerkhof van Laken erbij genomen (crypte ook gesloten).Zeer de moeite; met prachtige reuze grafmonumenten van bekende personen. Ook meer dan de moeite.

Tour , 27/04/2016

Zeer mooie wandeling en gecombineerd met een bezoek aan de serres. Zou de wandeling ook meer door de parken laten gaan. Op naar de volgende wandeling bedankt.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (12)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen