Brugge poortenwandeling

Brugge poortenwandeling

Brugge poortenwandeling
Behalve een resem interessante locaties biedt deze wandeling ook een schitterende brok natuur. Meer dan de helft van het traject loopt door het groen dat de vesten omgeeft. De natuur in de omgeving van de stadsvesten is zeer gevarieerd. Je wandelt tussen prachtige bomen, zoals paardekastanjes, linden, platanen, moerascipressen, eiken, beuken, populieren, wilgen, enz … Bij de terugkeer naar het stadscentrum wandel je door een minder bekend, maar daarom niet minder mooi stukje Brugge, doorspekt met verhalen en legendes.

Koop deze wandelroute voor € 5
Ontdek Brugge via 2 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden.
Koop de volledige reisgids voor € 5

Ontdek onze gratis wandelroute in Brugge:
De monumentenwandeling in Brugge

GPS-track Brugge: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Informatie

  • Afstand: 9 km
  • Vertrek & einde: Markt Brugge
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: verharde wegen
  • Rolstoel/kinderwagen: geschikt
  • Bewegwijzering: geen (zie de kaart in het downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (288)

 
Tour , 20/03/2017

Al,paar keer een stadswandeling van reisroutes gedaan, vorig weekend Brugge aan de beurt. Ook nu weer aangename, leuke en boeiende wandeling. Fijn initiatief 👍

Tour , 30/10/2016

Heel aangename wandeltocht. De kinderen hebben een groot deel van de wandeling gedaan (terwijl ze Pokemans vingen). En het weer veel fantastisch mee. We hebben zowel de drukke plaatsen als de minder drukke plaatsen gezien.

Tour , 12/10/2016

Mooi uitgewerkte wandeltocht. Deze kan je perfect volgen met de routebeschrijving. Zo zie je ook eens de andere kant van Brugge waar je normaal niet komt. Wij hebben deze tocht gedaan op zondag 09.10.2016. Wij hadden veel geluk want het was prachtig weer. Deze tocht is een echte aanrader.

Tour , 5/10/2016

Mooie route. Laat je Brugge op een andere manier kennen dan de toeristen.

Tour , 3/10/2016

Ben niet begonnen aan de wandeling vanaf het startpunt, maar vanaf het Zand. Het was gemakkelijk om in te pikken, en alles is zeer duidelijk uitgelegd in de routebeschrijving. De groene rand is zeer aangenaam, en men wandelt ook door rustige straten: Potterierei, J. V. Eyckplein. Verrassende plaats:oudste overblijfsel van de omwalling. Verrassend mooi: de St. Annakerk. Heb al dikwijls op de Grote Markt gewandeld, maar het blijft een adembenemend plein. Ik deed deze wandeling op 19/09/2016, een mooie zonnige maandag in september.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (18)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen