Barcelona wandelroute

Barcelona wandelroute
Met deze wandelroute door Barcelona kom je zowel in de oude als de nieuwe stad terecht. We wandelen door Barrio Gotico, komen langs de huizen van Gaudi en uiteraard ook de Sagrada Familia. Barcelona bezoeken zonder de Ramblas door te wandelen is uiteraard uitgesloten en daar stappen we ook even binnen in een prachtig overdekte markt. Deze wandeling door Barcelona brengt je niet in de Montjuic maar is toch al meer dan 9 km lang maar perfect op te splitsen in twee delen. We starten op de Plaça de Catalunya of de Catalaanse plaats, het hart van Catalonië.

GPS-track Barcelona centrum: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 9,4 km
  • Vertrekplaats: Plaça de Catalunya (metro: Catalunya)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (125)

 
lili , 19/10/2014
Prachtige wandeling langs de belangrijkste toeristische trekpleisters. Kleine verwarring ter plekke met 'Wandel rond de Sagrada familia' omdat de beschrijving van het vervolg van de wandeling alleen klopt als je in een bepaalde richting rond de kerk neemt.
Caroline , 16/10/2014
Zoals steeds kom je door jullie wandelingen langs alle grootste bezienswaardigheden. Een aanrader.
Van Poucke , 12/10/2014
Een zeer aan te bevelen route met tal van bezienswaardigheden zelfs off the record.
marijke goeminne , 30/09/2014
Jullie routes geven altijd een heel leuke eerste impressie, ditmaal was het niet anders. Route niet te lang, langs enkele belangrijke bezienswaardigheden maar ook wat lokale geur en kleur.
Hans , 22/09/2014
De wandeling start op een zeer centraal punt, de Plaza Catalunya. Daarna langs enkele mooie huizen van Gaudi. Dan naar de Sagrada Familia. Dan volgt een minder leuk deel naar de oude wijk. De route in de oude wijk zelf is weer mooi. Maar wandelen blijft om je heen kijken, dus we zijn hier en daar eigenwijs geweest en anders gelopen. Niettemin een aanrader en onze dank.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen