Barcelona wandelroute

Barcelona wandelroute

Barcelona wandelroute
Met deze wandelroute door Barcelona kom je zowel in de oude als de nieuwe stad terecht. We wandelen door Barrio Gotico, komen langs de huizen van Gaudi en uiteraard ook de Sagrada Familia. Barcelona bezoeken zonder de Ramblas door te wandelen is uiteraard uitgesloten en daar stappen we ook even binnen in een prachtig overdekte markt. Deze wandeling door Barcelona brengt je niet in de Montjuic maar is toch al meer dan 9 km lang maar perfect op te splitsen in twee delen. We starten op de Plaça de Catalunya of de Catalaanse plaats, het hart van Catalonië. 

4 dagen incl. vlucht, hotel 4*: va. 239€ pp
Verblijf in Hotel Novotel Cornelia ****
» 3 overnachtingen met ontbijtbuffet
» vlucht h/t/ Brussel-Barcelona
» gratis WiFi, kluisje, airco 
Ontdek nu alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Barcelona centrum: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Barcelona
Ontdek Barcelona via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een citytrip op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: 9,4 km
  • Vertrekplaats: Plaça de Catalunya (metro: Catalunya)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (173)

 
Tour , 17/08/2017

Wandeling was zoals we "Reisroutes" kennen dik inorde! Doe deze wandeling zeker opnieuw maar dan trek ik er meer tijd voor uit. Nu in 1 dag gedaan, niet zo'n goed idee. Ook niet meer op zondag daar heel veel gesloten is en dat maakt alles wat minder levendig. Prachtige stad maar moet in de vorm van een City-trip bezocht worden, zoals iedere grootstad trouwens.

Tour , 31/07/2017

48 uur in Barcelona? Of langer, maar je wenst de highlights al eens te verkennen? Dan is dit de perfecte wandeling voor je. Samen met mijn dochter spendeerde ik twee dagen in barcelona voor een concert. Mijn dochter vroeg me wat ze écht moest zien in Barcelona en deze stadswandeling was het antwoord. Heel leuk, niet te lang, maar toch lang genoeg, langs verschillende wijken en pleinen, hippe en klassieke verrassingen. Een must voor een geslaagde tweedaagse!

Tour , 27/06/2017

Een aanrader ! Het startpunt van de wandeling is het drukke plein Plaza de Catalunya, om vervolgens langs de sjieke buurt naar de Sagrada Familia te gaan en dan terug via de gezellige oude wijk naar de Ramblas. Een mooie wandeling die een goede eerste kennismaking met Barcelona mag genoemd worden.

Tour , 15/06/2017

Zeer waardevolle wandeling, wij ( ik met mijn 17 jr dochter) ook het park in opgenomen. Zeer goed te doen! Wij konden het niet zwaar noemen, maar dat ligt misschien ook aan de temperatuur/leeftijd/conditie

Tour , 15/06/2017

Ik heb gisteren de wandeling gemaakt bij een temperatuur van 33 graden, en dat was geen pretje. Gelukkig had ik mijn zware wandelschoenen aan want omdat ik de Sagrada Familia of all places niet direct kon vinden, heb ik een paar kilometer(!) meer afgelegd dan voorzien.Het is ook niet altijd makkelijk om de bordjes met de straatnamen te vinden (soms ontbreken ze gewoon).De bezienswaardigheden bevinden zich ook erg ver van mekaar. Wie wat haastig is kan beter een dagabonnement nemen voor bus en metro, en de tijd nemen om bepaalde attracties te bezoeken. De wandeling richt zich nu eerder tot liefhebbers van ellenlange straten met statige gevels en bijzonder druk verkeer (met een overvloed aan rode lichten, ook voor voetgangers). Toch mijn felicitaties voor degene die deze lange wandeling heeft uitgestippeld want met die wirwar aan straten en straatjes moet dat een hele klus zijn geweest. Tussen haakjes: wie met de trein komt, kan best het ondergrondse station Gracia nemen op de gelijknamige 'passeig' en op een klein kwartiertje van de de Plaça de Catalunya.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen