Barcelona wandelroute

Barcelona wandelroute

Barcelona wandelroute
Met deze wandelroute door Barcelona kom je zowel in de oude als de nieuwe stad terecht. We wandelen door Barrio Gotico, komen langs de huizen van Gaudi en uiteraard ook de Sagrada Familia. Barcelona bezoeken zonder de Ramblas door te wandelen is uiteraard uitgesloten en daar stappen we ook even binnen in een prachtig overdekte markt. Deze wandeling door Barcelona brengt je niet in de Montjuic maar is toch al meer dan 9 km lang maar perfect op te splitsen in twee delen. We starten op de Plaça de Catalunya of de Catalaanse plaats, het hart van Catalonië. 

4 dagen incl. vlucht, hotel 4*: va. 255€ pp
Verblijf in Hotel Novotel Cornelia ****
» 3 overnachtingen met ontbijtbuffet
» vlucht h/t/ Brussel-Barcelona
» gratis WiFi, kluisje, airco 
Ontdek nu alle promoties op Euroreizen.be

GPS-track Barcelona centrum: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks). 

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 9,4 km
  • Vertrekplaats: Plaça de Catalunya (metro: Catalunya)
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (170)

 
Tour , 15/06/2017

Zeer waardevolle wandeling, wij ( ik met mijn 17 jr dochter) ook het park in opgenomen. Zeer goed te doen! Wij konden het niet zwaar noemen, maar dat ligt misschien ook aan de temperatuur/leeftijd/conditie

Tour , 15/06/2017

Ik heb gisteren de wandeling gemaakt bij een temperatuur van 33 graden, en dat was geen pretje. Gelukkig had ik mijn zware wandelschoenen aan want omdat ik de Sagrada Familia of all places niet direct kon vinden, heb ik een paar kilometer(!) meer afgelegd dan voorzien.Het is ook niet altijd makkelijk om de bordjes met de straatnamen te vinden (soms ontbreken ze gewoon).De bezienswaardigheden bevinden zich ook erg ver van mekaar. Wie wat haastig is kan beter een dagabonnement nemen voor bus en metro, en de tijd nemen om bepaalde attracties te bezoeken. De wandeling richt zich nu eerder tot liefhebbers van ellenlange straten met statige gevels en bijzonder druk verkeer (met een overvloed aan rode lichten, ook voor voetgangers). Toch mijn felicitaties voor degene die deze lange wandeling heeft uitgestippeld want met die wirwar aan straten en straatjes moet dat een hele klus zijn geweest. Tussen haakjes: wie met de trein komt, kan best het ondergrondse station Gracia nemen op de gelijknamige 'passeig' en op een klein kwartiertje van de de Plaça de Catalunya.

Tour , 31/05/2017

Wil je een uitgebreide, eerste kennismaking met Barcelona, dan is deze wandeling een aanrader. Je wandelt langs een aantal toplocaties en geniet van de sfeer in de stad. De weg naar de kathedraal is niet helemaal duidelijk, maar het is moeilijk om zo'n gebouw niet te vinden. Het is een pittige wandeling, er zijn echter voldoende terrasjes om even uit te blazen. Als het echt te zwaar wordt is er nog altijd het openbaar vervoer.

Tour , 28/05/2017

Ben 84 jaar en niet meer zo gemakkelijk ter been, heb deze met zorg opgezette wandeling kunnen doen. Een heerlijke wandeling met interessante, verrassende,ontroerende,en rustgevende elementen.Ook komen waar je anders niet gauw komt. Zeker aan te raden.Soms even zoeken, maar dat houdt het spannend.

Tour , 4/05/2017

Met deze wandeling kom je op plaatsen die je normaal niets gaat zoeken als toerist. Een aanrader.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen