Wandeling Avignon, wandelen langs bezienswaardigheden Avignon met wandelroute

Avignon, wandelen vanaf Palais des Papes

Avignon, wandelen vanaf Palais des Papes

Avignon, wandelen vanaf Palais des Papes
Avignon is de stad van de pausen, het Palais des Papes is de belangrijkste bezienswaardigheid en getuige van hun aanwezigheid (1309-1403) meer dan 600 jaar geleden. In diezelfde periode werd ook de stadsmuur gebouwd en nog vele andere gebouwen. Onze wandeling door Avignon starten we echter aan een ander belangrijk monument, de Pont St-Bénézet, in een liedje bekend als de Pont d'Avignon. De stad telt meer dan 15 musea. De wandelroute brengt je langs de belangrijkste musea zoals het Musée Calvet en het Musée du Petit Palais. Ook talrijk zijn de vele gezellige pleintjes met schaduwrijke terrassen. Om de wandeling compleet te maken wandelen we ook dwars door de winkelstraten.

GPS-track Avignon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Nog meer in de complete reisgids Provence
Ontdek de Provence via 3 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. De autoroutes in Les Alpilles en de Camargue maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige reisgids voor € 7,50

De volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje op Euroreizen.be.

 

Informatie

  • Afstand: 3,5 km
  • Vertrekplaats: Boulevard du Rhône, Pont Saint-Bénézet
  • Aard: stadswandeling
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens: neen
  • Meer informatie in het downloaddossier
  • Al onze routes in de Provence 


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (52)

 
Tour , 12/02/2018

Praktische gids. Aanrader! Nadien nog doorkleine (voornamelijk) autovrije winkelstraatjes gewandeld in het oude centrum. Met een hond kan je wel niet in het park met uitzicht op Ventoux.

Tour , 3/01/2018

Een mooie wandeling langs alle belangrijke bezienswaardigheden.De tip over de parkeerplaats met gratis shuttlebus is een aanrader,zeer gemakkelijk en geen stress om een parkeerplaats te vinden.

Tour , 27/10/2017

Mooie wandeling langs al de belangrijke bezienswaardigheden van avignon. Wel op het einde een zone met extreem veel trappen naar rocher des doms, die niet toegankelijk zijn met buggy, wat wel jammer was, wisten we ook niet op voorhand. Verder zeker een aanrader om een mooi overzicht van avignon te krijgen.

Tour , 23/09/2017

Zeer mooie wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden . Zeer goede handleiding samen met de GPS Track de ideale gids. De parking op ile piot voldoende ruimte en op loopafstand van centrum. Zeer goed gelegen en gratis doch heeft mijn geparkeerde auto daar schade opgelopen door andere auto die weggereden is zonder zich op een of andere wijze te identificeren.

Tour , 15/08/2017

Leuke wandeling met alle bezienswaardigheden van Avignon. Beschrijving is duidelijk. De tip over de parkeerplaats met shuttlebus is echt top!

 

Download en print

Foto's (9)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen