Fietsen in Peer, op zoek naar Bruegel

Fietsen in Peer, op zoek naar Bruegel
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat de grote Pieter Bruegel wel degelijk afkomstig in van de Peerse deelgemeente Grote-Brogel. Het Limburgse stadje doet er dan ook alles aan om de grote kunstenaar eer te betuigen en onder de aandacht te brengen. Waarom ga je zelf ook niet eens op zoek naar deze meester? Onderweg wordt je een handje geholpen door afbeeldingen van werken van Pieter Bruegel die hier en daar in het landschap geplaatst zijn.

Lastminutes en promoties in Peer
Keuze uit meer dan 9 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Meer info op Booking.com

GPS-tracks Peer: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Informatie

  • Afstand: 30 km
  • Vertrekplaats: Armand Preud'Hommeplein, Peer (St-Trudokerk)
  • Aard: landelijke fietstocht met stedelijk begin en einde
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: zie kaart
  • Dienst voor Toerisme Limburg
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronderDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (27)

 
Ria Bollen , 20/10/2015
Gestart aan de kerk van Peer. Genoten van het landschap : prachtige grote weiden, mooie dreven. Zeer rustige omgeving. De moeite waard om de route nogmaals over te doen.
Paul Floren , 21/09/2015
Een mooie route welke normaal rustig verloopt was op zondag 21/09 iets rumoeriger wegens een vliegmeeting in het naburige Kleine Brogel. De grafheuvels hebben we niet gevonden wegens te slijkerig doch alle andere bezienswaardigheden werden bewonderd. In de cafetaria van de manege hebben we van heerlijke koffie genoten. Een geslaagde dag.
Jean-Marie , 9/09/2015
hele mooie mooie route.zeer rustig,weinig auto's, prachtigge bossen en lekker pintje gedronken op marktpein Deze route is zeker een aanrader
Walter peeters , 29/07/2015
Erg mooie en interessante route. wat ons opviel is de innemende vriendelijkheid van de aanwonendE van deze fietstocht.Nadien lekker gegeten in de Drie Swaentjes in Peer. Een aanrader zowel de route als de eetgelegenheid.
Claire , 3/07/2015
Alhoewel we zelf in Peer wonen en al regelmatig stukken van deze route gefietst hebben, zijn we toch steeds verbaasd over hoe mooi onze omgeving is. Een mooi afwisselend landschap, rustige wegen, mogelijkheid om tussendoor ergens wat te drinken of te eten, ja, we zijn fier op ons mooie stadje Peer!
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen