Fietsen in Peer, op zoek naar Bruegel

Fietsen in Peer, op zoek naar Bruegel
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat de grote Pieter Bruegel wel degelijk afkomstig in van de Peerse deelgemeente Grote-Brogel. Het Limburgse stadje doet er dan ook alles aan om de grote kunstenaar eer te betuigen en onder de aandacht te brengen. Waarom ga je zelf ook niet eens op zoek naar deze meester? Onderweg wordt je een handje geholpen door afbeeldingen van werken van Pieter Bruegel die hier en daar in het landschap geplaatst zijn.

GPS-tracks Peer: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden 

Informatie

  • Afstand: 30 km
  • Vertrekplaats: Armand Preud'Hommeplein, Peer (St-Trudokerk)
  • Aard: landelijke fietstocht met stedelijk begin en einde
  • Wegdek: overal verharde wegen
  • Bewegwijzering: zie kaart
  • Dienst voor Toerisme Limburg
  • Vervoerinfo: NMBS - De Lijn - Verkeerscentrum Vlaanderen
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronderDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (19)

 
harry van Deijck , 19/11/2014
veel maak ik gebruik van Uw fietsrouts, helaas klopt het niet altijd. Als ik langs de kanaal heb gefiets van Neerpelt richting St huybregts lille en ik ben bij nummer 202 en ik wil dan pal zuidelijk gaan en neem dan nr.209 dan wordt ik terug gestuurt, langs de grote weg, naar neerpelt. Verder ben ik uitstekend te vreden. Groetjes uit Valkenswaard Harry van Deijck
Frans Van Bruaene , 29/09/2014
Zeer mooie en rustige route. Wij zijn vertrokken vanuit het centrum van Peer dat ook de moeite waard is om te verkennen en om de tocht op een terras af te sluiten. De vriendelijkheid van de Limburgers is ons weer eens extra opgevallen!
Cindy Hermans , 20/08/2014
Zeer landelijke fietsroute, met een mooi stuk van de hoeveroute, mooie rustige omgeving, we waren soms alleen onderweg.Genoten van ons uitzicht door bos en veld en een footsie genomen van de gouden peer !
testfietser , 12/06/2014
Inderdaad er is een wijziging in het netwerk. Er zijn twee knooppunten bijgekomen en die zijn nu gewijzigd op de kaart.
pieters alain , 26/11/2013
mooie rustige wegen, in een wisselende omgeving langs loofbossen in prachtige herfstkleuren en uitgestrekte velden.Genoten van een tussenstop in de manege met vriendelijke bediening. Kortom een aan te raden fietsuitstap.
 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen