Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Fietsen in het RivierPark Maasvallei
De Maasvallei aan de oostzijde van België op de grens met Nederland biedt heel wat mogelijkheden. Watertoerisme leeft er sterk, maar het ‘zachte’ toerisme kent er steeds meer en meer aanhangers. Fietsen en wandelen in het Rivierpark Maasvallei doet wat met een mens. Ontspanning en inspanning in dezelfde beweging. Het water brengt rust. Die vindt je óp het water in een bootje maar zeker aan de oevers. Die beleving zal je zeker ervaren met deze fietsroute Maasvallei. Tenzij de wind wat verkeerd waait, zal je nauwelijks enige inspanning moeten leveren op de fiets, want overal een goed bollende ondergrond en geen hellingen. Vanuit Ophoven gaat het naar het vredige Kessenich waarna we de grens oversteken en een tijdje in Nederland blijven. Samen verkennen we Thorn, het witte stadje. Daarna komen andere lieflijke Maasdorpjes voor de wielen geschoven: Heel, Maasbracht. Een eiland in de Maas is Stevensweert, dat je zeker zal weten te bekoren. Het is een vestingstadje dat heel wat charme uitstraalt. Met een veerpontje bereik je dan opnieuw België. Niet alleen is dan deze lus rond de Maas gemaakt, je bent ook een bijzondere ervaring rijker even ‘Maaslander’ te zijn geweest.

GPS-track Maasvallei fietsroute: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

Zin in nog meer fiets- en wandelinfo over de Maasvallei?
Download dan onze gratis gids van de Maasvallei op Euroreizen.be. Deze reisgids bevat 4 fietsroutes en 2 wandelroutes (40 blz).
Meer info en downloaden op Euroreizen.be
 

Informatie

  • Afstand: 38 km
  • Vertrekplaats: gratis parking nabij De Spanjaard en Dienst Toerisme (details in het downloaddossier)
  • Aard: landelijke fietstocht langs de Maas en zijn zijrivieren
  • Wegdek: goed berijdbare wegen, af en toe lichte hellingen, maar een e-bike is niet nodig.
  • Bewegwijzering: zie kaart
  • Dienst voor Toerisme Limburg
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronderDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (29)

 
Tour , 1/10/2017

Veelal leuk fietsen in landelijke omgeving en door mooie dorpjes. Wel spijtig dat het fietsen langs de Maas weinig aan bod kwam en ook een paar keer lange tijd fietsen langs autowegen.Fietspaden waren wel ok. Ook leuke fietscafes onderweg om even te verpozen.

Tour , 20/09/2017

Gewoon super. Een vlakke fietsroute met oog voor cultuur, geschiedenis die tot aan de Franse revolutie lichtjes afwijkt van de klassiekers uit de schoolboeken, maar zeer boeiend. Vooral de drie Eigen en Stevensweert zijn zeer goed bewaard gebleven. Mooie natuur met de maas als rode draad in het geheel. Gewoon genieten meer moet het echt niet zijn voor een dagje vakantiegevoel in eigen land. Bedankt voor het ontdekken van dit pareltje op de grens B en NL. Jos

Tour , 8/09/2017

zeer toffe route en thorn is de moeite waard voor eens rond te kijken en te wandelen. joseph 08/09/2017

Tour , 7/09/2017

Gewoon genieten

Tour , 6/09/2017

zeer mooie route, gereden fijn fietsweer. Voldoende ruststops.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (7)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen