Fietsroute Aarschot, fietsen in Demervallei rond Aarschot

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot
Het noordelijk gedeelte van het Hageland grenst aan de provincie Antwerpen. Het vormt de overgang van de Hagelandse ijzerzandsteenheuvels en de vlakke Kempen met zijn schrale heidegronden. Deze overgang zullen we op deze route duidelijk kunnen waarnemen: in het noordelijk gedeelte van de lus fietsen we o.a. door de Molenheide, een gebied met vennetjes en heidekruid. In het zuiden moeten we even op de trappers om de Wijngaardberg te beklimmen. Daartussenin loopt als een blauw lint de Demer.

GPS-tracks Demervallei: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 34 km
  • Vertrek & einde: Station Aarschot
  • Aard: landelijke fietsroute
  • Wegdek: Meestal verhard, hier en daar goed berijdbare zandwegen
  • Bewegwijzering: fietsknooppunten
  • Dienst voor Toerisme Vlaams-Brabant
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronder


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (78)

 
Tour , 11/10/2017

gezellige afwisselende tocht. Weinig last van verkeer wel enkele gevaarlijke oversteken van drukke wegen. Best wat drank en knabbeltje meenemen voor onderweg want weinig gelegenheden hiervoor onderweg en de meeste waren zelfs gesloten. De moeite waard om te doen.

Tour , 1/10/2017

Prachtige route, zeer duidelijk aangegeven. Goede omschrijving van de plaatsen. Zeker doen. Heb zelf de route reeds doorgegeven aan andere fietsliefhebbers. Wij hadden onze boterhammen net op toen we langs een brasserie reden. Hadden we dit eerder geweten, hadden we daar iets kunnen eten.

Tour , 18/09/2017

Prachtige - rustige fietsroute - van Diest tot Zichem langs de Demer en vandaar naar Averbode daarna van Averbode terug naar Zichem - maar dan langs de spoorweg , vertrekpunt Zichem station terug naar ons vertrekpunt te Diest Daar we nog tijd genoeg hadden , zijn we nog eens langs de Demer van Diest tot Zichem gereden en weer naar ons vertrekpunt via de spoorweg dus Zichem - Diest Zalig !!!!!! Nu nog eens uitzoeken hoe we van Zichem tot Aarschot kunnen - zonder veel langs de weg te moeten Fietsen -- Liefst ook langs de Demer hé

Tour , 10/08/2017

Hebben de fietsroute nog niet volledig uitgevoerd. Van knooppunt 48 naar 19 : de dag dat we er reden , was er heel veel verkeer na het oversteken van de N 19,(wegens wegenwerken op de N 19-evenals op de gijmelsesteenweg) sommige aanduidingen lagen gewoon tegen de straatbedding. Het heeft uren geduurd voordat we de Heimolen gevonden hadden. Van daaruit ging het goed. Goede beschrijving, mooie natuur

Tour , 28/07/2017

Mooie en afwisselende route.Rustig fietsen tussen de vele Kapelletjes. Soms hadden wij trek in een frisse pint en dan is het wat lang eer je een geschikt terrasje vindt. Eindigen op de grote markt maakt echter veel goed. Aarschot is een weekend meer dan waard! Ga ook eens langs bij de dienst voor Toerisme.

 

Download en print

Foto's (13)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen