Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot
Het noordelijk gedeelte van het Hageland grenst aan de provincie Antwerpen. Het vormt de overgang van de Hagelandse ijzerzandsteenheuvels en de vlakke Kempen met zijn schrale heidegronden. Deze overgang zullen we op deze route duidelijk kunnen waarnemen: in het noordelijk gedeelte van de lus fietsen we o.a. door de Molenheide, een gebied met vennetjes en heidekruid. In het zuiden moeten we even op de trappers om de Wijngaardberg te beklimmen. Daartussenin loopt als een blauw lint de Demer.

GPS-tracks Demervallei: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 34 km
  • Vertrek & einde: Station Aarschot
  • Aard: landelijke fietsroute
  • Wegdek: Meestal verhard, hier en daar goed berijdbare zandwegen
  • Bewegwijzering: fietsknooppunten
  • Dienst voor Toerisme Vlaams-Brabant
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronder


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (76)

 
Tour , 18/09/2017

Prachtige - rustige fietsroute - van Diest tot Zichem langs de Demer en vandaar naar Averbode daarna van Averbode terug naar Zichem - maar dan langs de spoorweg , vertrekpunt Zichem station terug naar ons vertrekpunt te Diest Daar we nog tijd genoeg hadden , zijn we nog eens langs de Demer van Diest tot Zichem gereden en weer naar ons vertrekpunt via de spoorweg dus Zichem - Diest Zalig !!!!!! Nu nog eens uitzoeken hoe we van Zichem tot Aarschot kunnen - zonder veel langs de weg te moeten Fietsen -- Liefst ook langs de Demer hé

Tour , 10/08/2017

Hebben de fietsroute nog niet volledig uitgevoerd. Van knooppunt 48 naar 19 : de dag dat we er reden , was er heel veel verkeer na het oversteken van de N 19,(wegens wegenwerken op de N 19-evenals op de gijmelsesteenweg) sommige aanduidingen lagen gewoon tegen de straatbedding. Het heeft uren geduurd voordat we de Heimolen gevonden hadden. Van daaruit ging het goed. Goede beschrijving, mooie natuur

Tour , 28/07/2017

Mooie en afwisselende route.Rustig fietsen tussen de vele Kapelletjes. Soms hadden wij trek in een frisse pint en dan is het wat lang eer je een geschikt terrasje vindt. Eindigen op de grote markt maakt echter veel goed. Aarschot is een weekend meer dan waard! Ga ook eens langs bij de dienst voor Toerisme.

Tour , 19/06/2017

Wij hebben enorm genoten van deze route uitgezet in een schitterende omgeving en uitstekend bewijzerd. Allen maar lof en wij houden ons aanbevolen voor nog meer van deze routes. Overigens vinden wij jullie land een prachtig fiets land.

Tour , 7/06/2017

Het ontdekken waard. Een mooie route, rustige wegen , mooie uitzichten. Ideaal om even te genieten en te relaxen.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (13)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen