Achelse Kluis fietsroute

Achelse Kluis fietsroute

Achelse Kluis fietsroute
Deze fietslus laat je starten aan een prachtige abdij in een mooi stukje natuur, net op de grens met Nederland. Je bent er onmiddellijk geconfronteerd met het verleden van de Eerste Wereldoorlog en de ‘Doodendraad’ die er vanaf 1916 een belangrijke rol speelde. Maar misschien eerst even de smaakpapillen op de proef stellen met een Achels biertje? Behalve op maandag kan je er elke dag terecht tot ongeveer 17 uur voor wie wat lekkers wilt proeven. En daarna is het genieten van de natuur die enorm afwisselend is tijdens deze fietslus. Je start eerst met een fietspad dwars door de Achelse heide (Leenderbos) om dan even in de bebouwde kom van Hamont terecht te komen. De molen en de kerk zijn je referentiepunten. En daarna fiets je eerst langs de Zuidwillemsvaart en vervolgens langs het kanaal Bocholt – Herentals, telkens in het groen langs verkeersluwe wegen. Tenslotte kom je in Achel terecht om na een paar kilometer opnieuw bij de Achelse Kluis te komen.

GPS-track Achelse Kluis: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 39 km
  • Vertrekplaats: gratis parking aan de Achelse Kluis (details in het downloaddossier)
  • Aard: landelijke fietstocht met stedelijk einde
  • Wegdek: gedeeltelijk onverharde wegen
  • Bewegwijzering: zie kaart
  • Dienst voor Toerisme Limburg
  • Meer informatie in het downloaddossier hieronderDeel je ervaring met anderen

Ervaringen (20)

 
Tour , 12/08/2017

prachtige fietstocht met alles natuur water een goed teras

Tour , 8/08/2017

De fietsroute leidde ons langs heerlijk rustige wegen, slingerende bospaadjes en lekker koel langs het kanaal. Zelfs in de centra van Hamont en Achel was er weinig verkeer. In de kluis genoten we van een lekkere trappist. Voor een lekker hapje passeerden we bij kasteel Grevenbroek. Wij hebben de route een beetje verlengd en aangepast aangezien we in Bree wilden vertrekken.

Tour , 6/08/2017

aangename vlakke fietsroute makkelijk te volgen

Tour , 21/07/2017

Heel mooie fietstocht.Goed aangegeven en prachtig vertrekpunt aan de Achelse kluis.Ook voldoende rustpunten en eet en drinkgelegenheid onderweg.

Tour , 13/07/2017

Wij fietsten vandaag deze zeer mooie route, zoals steeds zeer goed beschreven, de vermelding waar er picknicktafels staan en waar er horecazaken zijn is zeker een meerwaarde. Het jaagpad langs het kanaal Bocholt-Herentals is echt heel schoon. Een echte aanrader.

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (0)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen