Sauerland autoroute

Sauerland autoroute

Sauerland autoroute
Sauerland is een zeer bosrijke regio in Duitsland, niet zo ver af van de Belgische en Nederlandse grens. Deze autoroute start in het noorden, op een boogscheut van Dortmund, in het stadje Soest. Die stad klinkt wellicht bekend in de oren van veel Belgen. Ten zuiden van Soest ligt het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald met de Möhnesee, een meer van ca. 10 km². Dus een ideale plek om te wandelen, te fietsen of met de auto door het woud te rijden en wat leuke stadjes te bezoeken. De route gaat verder door naar het zuiden van Sauerland met de Biggesee en de bekende grot van Attahöhle.

Even ontspannen kan tijdens de zomermaanden in Elspe. Daar gaan de unieke Karl-May Festspiele door. Een indianenverhaal live opgevoerd in openlucht. Het laatste deel brengt je naar Hochsauerland. De meest toeristische plek is Winterberg. Er zijn heel wat voorzieningen om de bergen te verkennen in deze regio. We eindigen de route in Ramsbeck voor het mooie Bergbaumuseum. Je wacht daar een ritje door de ondergrondse mijnen.  

Promoties 3 of 4 dagen vanaf 125€ pp
Verblijven in het noorden of het zuiden, ook in half pension. Geen reservatiekosten!
Info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-tracks Sauerland: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 244 km (enkel GPS-track)
  • Vertrekplaats:  Soest
  • Aard: 3-daagse autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (50)

 
Tour , 31/08/2017

mooie streek, zeker nog eens terug - te weinig tijd om alles te zien. Goed weer en gids goed gebruikt. Möhnesee rondgefietst = prachtig. Goed gekozen parking met mooie "kunst-tuin en gezellig terras. Genoten van mooie natuur.

Tour , 30/07/2017

Heel leuke gids. Zeer goed bruikbaar. Heb er van genoten!

Tour , 23/07/2017

Ik heb de route voor een zeer klein deel gebruikt. De route was prima, maar het weer was ontzettend en nog ontzettend slecht. Vergezichten waren niet te zien. Ik wil wel meerdere keren van deze route gebruik gaan maken.

Tour , 11/06/2017

Een geweldig mooie route die ik 2e Pinksterdag gereden heb. Een paar dagen daarna heb ik de Attahöle bezocht wat zeer zeker de moeite waard is en heb ik een rondvaart over de Biggesee gemaakt. Zeker een aanrader en dit is prima op 1 dag te doen. Ik verbleef in hotel in Atlastenberg (het hoogste dorpje van Sauerland). Je komt er met de Sauerland route langs. Het hotel ligt aan de skipistes. In dit seizoen is het een fantastische start van prachtig en goed uitgezette wandelroutes.

Tour , 31/05/2017

31/05/17 Met de camper verleden woensdag vertrokken naar Soest. De GPS zorgde voor een reisweg zonder files. Soest heeft een mooie camperplaats op wandelafstand van het centrum. Mooi en grotendeels autovrije binnenstad. 's Anderdaags naar de Möhnesee en met de fiets rond het meer gereden (+/- 35 km). Veel volk (door de vele zon) maar toch vind je er gemakkelijk stille plaatsjes langs het meer. Dan rondrit gemaakt in het Arnberger Wald met stop in Warstein (bezoek brouwerij) en terug naar de Möhnesee om te genieten van het frisse water. Daarna naar het zuiden, naar de Attahöhle. Duur voor weinig bezienswaardig. Daarna via Schmallenberg (weinig te zien) en de Kahler Asten (mooie wandelwegen) naar Winterberg. Camperplaats op 5 km van het centrum mat gratis shuttledienst of gratis openbaarvervoer naar het centrum. Maandag terug thuis. Een mooie rondrit (bedankt reisroutes.be) van 4 dagen - 3 dagen wat kort misschien - met prachtig weer. Dirk

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen