Sauerland autoroute

Sauerland autoroute

Sauerland autoroute
Sauerland is een zeer bosrijke regio in Duitsland, niet zo ver af van de Belgische en Nederlandse grens. Deze autoroute start in het noorden, op een boogscheut van Dortmund, in het stadje Soest. Die stad klinkt wellicht bekend in de oren van veel Belgen. Ten zuiden van Soest ligt het prachtige natuurgebied Arnsberger Wald met de Möhnesee, een meer van ca. 10 km². Dus een ideale plek om te wandelen, te fietsen of met de auto door het woud te rijden en wat leuke stadjes te bezoeken. De route gaat verder door naar het zuiden van Sauerland met de Biggesee en de bekende grot van Attahöhle.

Even ontspannen kan tijdens de zomermaanden in Elspe. Daar gaan de unieke Karl-May Festspiele door. Een indianenverhaal live opgevoerd in openlucht. Het laatste deel brengt je naar Hochsauerland. De meest toeristische plek is Winterberg. Er zijn heel wat voorzieningen om de bergen te verkennen in deze regio. We eindigen de route in Ramsbeck voor het mooie Bergbaumuseum. Je wacht daar een ritje door de ondergrondse mijnen.  

Promoties 3 of 4 dagen vanaf 125€ pp
Verblijven in het noorden of het zuiden, ook in half pension. Geen reservatiekosten!
Info en reservaties op Euroreizen.be

GPS-tracks Sauerland: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 244 km (enkel GPS-track)
  • Vertrekplaats:  Soest
  • Aard: 3-daagse autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (45)

 
Tour , 28/03/2017

BESTE, EEN HEEL INTERESSANTE REISROUTE MAAR NEEM ER GENOEG TIJD VOOR. ENORM VEE TE ZIEN. GLORIEUX G.

Tour , 6/03/2017

We hebben eental plaatsen uit deze route bezocht. Met name Schmallenberg en Arnsberg zijn 2 plaatsen geweest die we zeker de moeite waard vinden.

Tour , 19/09/2016

Mooie route, helaas waren maar 2 nachtjes daar, grootste deel van route gedaan. We gaan nog een keer terug om alle plaatsjes en natuur op ons gemak te bekijken.

Tour , 27/08/2016

prachtige route. wij hebben hem als route genomen op de vertrekdag. helemaal in vakantiesfeer al voordat we op onze bestemming aankwamen

Tour , 1/08/2016

Voortreffelijk uitgewerkte route; verbindt op een praktische wijze verschillende stadjes en natuurparken met elkaar. Een aanrader voor wie houdt van een groene vakantie in een rustige omgeving en toch verrast wordt met culturele pareltjes. Een aanrader!

 

Download en print

Situering op de kaart

Bekijk deze route op een grote kaart

Foto's (5)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen