Autoroute en motorroute Lorraine langs Verdun, Metz en Nancy

Lorraine met Verdun, Metz en Nancy

Lorraine met Verdun, Metz en Nancy

Lorraine met Verdun, Metz en Nancy
Van Lorraine verkennen we de drie belangrijkste steden: Verdun, Metz en Nancy. Zo hebben we een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Verdun is een gezellig stadje aan de Maas getekend door een zwaar oorlogsverleden uit de Eerste Wereldoorlog. Voor wie het wenst maken we ook een rondrit langs heel wat herinneringen aan die grote oorlog. Nancy is vooral bekend voor zijn prachtige Place Stanislas, rijkgevude musea en het groen in het stadscentrum. Metz ligt aan de Moezel en geniet vooral bekendheid door zijn kathedraal en daar is sinds 2010 ook het Centre Pompidou Metz bijgekomen. Je merkt het al dat je tijd tekort zal komen om een weekendje te vullen. 

Al onze routes in Lorraine
Onze stadswandelingen en autoroutes zitten vervat in de download van deze autoroute. Je kan evenwel alle routes apart downloaden. Dit zijn 3 stadswandelingen: Metz, Nancy en Verdun + een autoroute rond de Slag van Verdun en een autoroute die alle bezienswaardigheden aan elkaar linkt.
Bekijk nu al onze routes in Lorraine.

GPS-tracks Lorraine: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

Gids downloaden

 

Informatie

  • Afstand: 262 km (van Verdun tot St-Mihiel)
  • Vertrekplaats:  Verdun
  • Aard:  voorstel 4- tot 5-daagse autorondrit
  • Bewegwijzering: geen (zie kaart in downloaddossier)
  • Meer informatie in het downloaddossier


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (15)

 
123
Tour , 24/08/2017

Een heel afwisselende route met veel bezienswaardigheden. Een streek waar je dikwijls met de auto passeert en niet de moeite neemt om te stoppen. Heel spijtig want het is er prachtig, niet ver weg en super lieve en vriendelijke Noord Fransen!

Tour , 25/07/2016

Mooie route beschreven te Nancy, een vergeten parel! Wij hadden prachtig weer, het loopt er nog niet vol met toeristen, veel bezienswaardigheden, zeer propere stad. Kortom een aanrader voor wie er even tussenuit wil. Het restaurant over de Palais Ducal heeft wel anderen naam dan beschreven in de wandeling maar het is hetzelfde.

Tour , 1/11/2015

Route volledig gereden en bezoeken gedaan eind oktober met de camper zeer interessant en overal goede kamperplaatsen gevonden dicht of zelf in de centrums zoals Verdun - Metz en Nancy echt een aanrader voor alle mensen om ook eens te begrijpen wat gebeurd is in de eerste wereld oorlog

Tour , 23/08/2015

Wandelingen van Verdun, Metz en Nancy reeds voor de 2e maal gedaan, dit keer gespreid over 2 dagen. Overnacht in Nancy. Wandelingen zijn goed beschreven, aanpassingen ten opzichte van de routes van verleden jaar zijn zeker een pluspunt. Goed beschreven, je ziet zeker de "highlights". Must volgens mij is Place Stanislas in Nancy bij avondlicht en als het kan overdag in volle zon....onvergetelijk !

Tour , 3/04/2015

Van 23 tem 25 maart 2015 op bezoek naar Metz en Nancy. Overnacht in de abdij van Pont-à-Mousson: ongeveer 20 km van Metz en Nancy. De stadswandeling van Metz (langs de Moezel)was mooi, jammer dat het weer een beetje tegenviel. Stadswandeling in Nancy was mooi: Place Stanislas waarschijnlijk het mooiste stadsplein van Frankrijk. Verdun is voor een volgende bezoek.

 

Download en print

Foto's (6)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen