Autoroute Ieper en Ypres Salient

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper
De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen. Starten doe je in Ieper met het vernieuwde In Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument. In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto. Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Gids downloaden

Uitbreiden naar een meerdaagse?
Wij hebben voor de regio nog wel meer routes. Onze stadswandeling in Ieper, een fietsroute in Diksmuide, een stadswandeling in Veurne en een autoroute in de Westhoek. Allemaal gratis te downloaden.

Lastminutes en promoties in Ieper
Keuze uit meer dan 80 hotels, vakantiewoningen en B&B's.
Meer info op Booking.com

GPS-track Ieper en de Eerste Wereldoorlog: we hebben de GPS-track (GPX) van deze autoroute in een zip-bestand geplaatst dan je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-track. (lees meer over het gebruik van GPS-tracks).

 

Informatie

  • Afstand: 29 km
  • Vertrekplaats: Grote Markt, Ieper
  • Aard: niet bewegwijzerde autoroute
  • Toegankelijk voor rolwagens: ja
  • Meer informatie in het downloaddossier

Herinner de Groote Oorlog
We hebben heel wat routes en wandelingen die herdenkingsplaatsen aandoen van de Eerste Wereldoorlog. We brengen je naar de Westhoek met Ieper als centrale vertrekplaats. Je reist naar Noord-Frankrijk met Arras en Amiens als belangrijkste steden. Iets meer zuidelijker is er tenslotte Verdun. Alle informatie en downloads.


Deel je ervaring met anderen

Ervaringen (175)

 
Tour , 31/03/2018

Had reeds verschillende plaatsen van de route bezocht. Was toch zeker de moeite om alles her te ontdekken en heb ook nog nieuwe herdenkingsplaatsen ontdekt en telkens weer komen we onder de indruk van wat er zoveel jaren geleden is gebeurd. Dank voor deze mooie reisgids, zullen hem zeker bewaren en bij gelegenheid de route nog eens overdoen.

Tour , 27/11/2017

boeiende omgeving, Ieper is de moeite waard om te bezoeken zeker voor Flanders Fields museum en minnepoort om 20u. Zonnebeke domein is ook de moeite om door te lopen en de gedenktuinen te bezoeken, de loopgraven kun je van buiten het domein gratis bekijken.

Tour , 23/11/2017

Het was toch zeer interessant de documentatie die wij kregen over de route. Het werd een succes. Nogmaals dank

Tour , 19/11/2017

Heb met veel genoegen deze trip ondernomen. Bijzonder veel informatie en de reis was een en al een kwestie van onder de indruk zijn. De informatie neemt je mee terug in een periode die we nooit mogen vergeten, daarom dank voor deze reisgids. Je krijgt er zowaar inspiratie van: Tijd Verkleurd In Flanders Fields dwalen gedachten in hoofden van passanten waar God nog altijd waakt over onbekende gevallenen. Open gewoelde aarde murw geslagen door smeltend staal bedwelmd door onzichtbare dood nu bedekt door slecht onderhouden gras. Stilletjes in rijtjes vuil wit van kleur hier en daar 'n teken van leven wiegend in de zon die zoals altijd neer kijkt op Flanders Fields. groet Sonn Franken

Tour , 17/11/2017

Met wat er ons rond deze tijd, ttz vanaf 2014 t/m 2018, symbolisch en feitelijk wordt voorgeschoteld ivm de Groote Oorlog, is geen klein bier! Deze reisroute te moge downloaden en hem dan te kunnen gebruiken, is werkelijk een mooie meerwaarde! De streek alsook wat er zich zo'n 100 jaar geleden afspeelde, spreekt tot de verbeelding. Zowel in de positieve als in de negatieve zin, want het moet een harde tijd geweest zijn. Er werd "Groote" Geschiedenis geschreven. We mogen en kunnen dit NOOIT meer vergeten!! Nooit meer weer!! Jullie initiatief draagt alleen maar bij tot de juistheid van heel het gebeuren van die tijd. Bravo.

 

Download en print

Foto's (16)

Laad je eigen foto's op van deze route

Deze route op jouw website
Kopieer onderstaande code en plak het in de code van je website.
Lees ook: Een routekaart personaliseren
   
Stuur ons je opmerkingen